Domaćini ▷ Filmovi riječkih studenata u sklopu festivala

STIFF već treću godinu, potpuno besplatno donosi recentna ostvarenja studentskih radova iz Europe i svijeta, a ove godine i selekciju autora s diplomskog studija MAP, Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci pod nazivom “Domaćini”. Svi su filmovi autora/ica s riječke akademije pod mentorstvom Ingeborg Fülepp i Nadije Mustapić.

5-i-rest-my-case
I rest my case, režija Nikolina Hrga

Prvi dan festivala (13.10.) u sklopu filmskog ciklusa pod nazivom “Mirage” koji igra u 21:30 bit će prikazana dva kratka  filma Maybe too dreamy koji je svojevrsna video posveta djetinjstvu autorice Dolores Kovačić i film III Nataše Alavanje, eksperimentalni rad sinematične simbolike koja se poigrava idejom izbora.

5-forever
Zauvijek/Forever, režija Monika Rusak

Drugi dan (14.10.) u sklopu ciklusa “Wolf skin” koji igra u 17:30 prikazuju se dva kratka filma, eksperimentalni Outside In Michela Mesarića koji se bavi dihotomijom unutarnjeg/vanjskog u skejtanju; stop-animacija Crna protoplazma / Dark Protoplasm Dominika Grdića koja prati kretanje crne materije na Golom otoku.  U sklopu projekcija “24hours” u 22:00 sata gledat ćemo eksperimentalno-dokumentarnu odu prolaznosti života Zauvijek / Forever Monike Rusak.

Treći dan (15.10.) u sklopu programa “Borrowed time” gledamo igrano- eksperimentalni film I rest my case Nikoline Hrge, priča o umirovljenom kazališnom glumcu, izgubljenom u svojim sjećanjima. U sklopu ciklusa koji zatvara ovogodišnji STIFF festival “Neighbourhoods” od 22:00 sata imati ćemo priliku doživjeti slike grada kroz oči slijepog čovjeka u  eksperimentalno dokumentarnom radu Black box autorica Une Rebić i Dolores Kovačić.

Studijski program Medijske umjetnosti i prakse (MAP) je nastao kroz trogodišnji EU projekt ADRIART, u uskoj suradnji Akademije primijenjenih umjetnosti s Visokom školom za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici (UNG), Institutom za suvremenu umjetnost i Institutom za arhitekturu i medije pri Tehničkom sveučilištu u Grazu (TUG) te Odjelom za umjetnost, glazbu i kazalište (DAMS) pri Sveučilištu u Udinama (UNIUD). Studij je strukturiran na način da integrira različite discipline i sadržaje, a da pri tome ostaje otvoren za promjene u sferi suvremenih umjetničkih djelovanja i predviđa vjerojatno sve brži razvoj medijskih tehnologija.

Kompletan program Stiff festivala možete pronaci na našim stranicama i Art-kina  te u katalogu festivala.

Categories: